Wat kun je met een keukenmixer?

bakken met keukenmixer

Met een keukenmixer maak je gemakkelijk verschillende soorten deeg. Hoe je dat doet en wat dit apparaat nog meer kan, lees je in dit blog. 

Wat is een keukenmixer?

Met een keukenmixer kun je alles zonder moeite mixen, kneden, en kloppen. Gooi de ingrediënten voor je pizzadeeg, taartbodem, of zelfgebakken brood in de meegeleverde mengkom, kies het juiste opzetstuk en de keukenmixer doet al het werk voor je. 

Verschillende soorten keukenmixers

Met de standaard meegeleverde opzetstukken kun je mixen, kneden en kloppen. Gebruik bijvoorbeeld de menghaak voor een lekkere pannenkoekenmix. Met de deeghaak maak je een mooi egaal deeg. Wanneer je taart in de oven staat, klop je met de garde vast wat slagroom. 

De luxere varianten kun je uitbreiden met extra accessoires. Kies bijvoorbeeld voor een pastamaker-opzetstuk om zelf pasta mee te maken of een voedselmolen om vlees mee te malen. Zandkoekjes, blauwe-bessentaart, brood of lasagna – geen deeg is te zwaar voor een keukenmachine.  

Voordelen van een keukenmixer

Met een keukenmixer op je aanrecht creëer je altijd het perfecte deeg. Een groot voordeel is dat er nooit meer deeg aan je handen blijft plakken. Geen vieze handen meer, maar ook geen verloren deeg – een win-winsituatie. 

Bovendien ontstaan er met een keukenmachine geen klonten in het deeg. Met goed deeg heb je de perfecte bodem voor je baksels. Ideaal voor de aspirant-kandidaten van Heel Holland Bakt!   

Waar moet je op letten als je een keukenmixer koopt?

Let bij aanschaf altijd op de grootte van de mengkom. Die bepaalt hoeveel beslag je in één keer kunt mengen of kneden. Als je graag af en toe een taart bakt voor een paar mensen, is een mengkom van 3 tot 4 liter voldoende. Moet je in één ronde veel deeg kunnen maken, bijvoorbeeld omdat je graag voor grote feesten of bijeenkomsten bakt? Kies dan voor een mengkom met een inhoud van 6 tot 7 liter. 

Bedenk ook van tevoren waarvoor je de keukenmixer wilt gaan gebruiken. Dan weet je zeker dat je een keukenmixer koopt met de juiste accessoires. Lees in onze top 10 keukenmixers welke wij aanraden. 

Dit artikel is geschreven door Rebekka